CONTACT - korte verhalen bundel


Contact is een verzameling van 29 korte en zeer korte verhalen waarin  het contact tussen mensen - bij toeval of vooropgezet en de daaruit ontstane acties, gevoelens en verstandhoudingen - een hoofdrol speelt. Sommige mensen zijn er naar op zoek, andere willen het juist vermijden.
Heftige thema's als kanker, dementie, incest en veel gekte komen aan bod, maar ook verhalen met humor en cynisme. 

"Vlot geschreven en in afwisselende stijlen. De auteur weet met realistische verhalen te boeien en te raken". 
NBD Biblion

Een deel van de verhalen is reeds gepubliceerd/genomineerd zoals het verhaal 'De leerling' dat op de 1e plaats van de Margriet verhalenwedstrijd 2014 is geeindigd. 
 
Uitgever          : www.aquaZZ.com
Verschenen      : 01-12-2016
aantal pagina's : 192
imprint            : aquaZZ
isbn                 : 9789491897870

Prijs 14,95 euro


Inmiddels is de 2e druk leverbaar!
                


 

Persbericht

Onlangs verscheen er een indrukwekkende verhalenbundel bij Uitgeverij aquaZZ uit Arnhem. Heftige thema’s zoals kanker en incest in combinatie met de wijze waarop auteur Jansen-Kim deze voor het voetlicht brengt, maken ‘Contact’ tot een uniek werk.

“Contact” is een verzameling van 29 korte verhalen waarin de relatie en interactie tussen mensen centraal staan. Mensen die op hun eigen manier op zoek zijn naar contact of het koste wat het kost willen vermijden. Sommigen slagen daarin, anderen niet. 

In de donkere dagen voor Kerst lijken mensen sowieso op zoek naar contact, contact met dierbaren, maar ook contact met anderen. De eenzamen lijken eenzamer, problemen worden uitvergroot. De bundel van Jansen-Kim besteedt aandacht aan alle vormen van contact.

“Eens komt er een moment dat de meest primitieve actie positief effect kan hebben op je gemoedsrust, want het leven is te kort om slachtoffer te zijn. Slachtoffer en dader. Manipulator en onderdrukte. De een is vaak onlosmakelijk met de ander verbonden, maar om te overleven is het bitter noodzakelijk de twee zo snel mogelijk van elkaar te scheiden.”

“De titel lag voor de hand,” zo zegt de auteur desgevraagd. “Contact is een onderwerp dat in vrijwel alle verhalen een grote rol speelt. Sommige personages zijn er naar op zoek, terwijl anderen contact juist willen vermijden.”

Jeannette Jansen-Kim werd in 1957 in Djakarta geboren. Ze heeft inmiddels een groot aantal verhalen en gedichten gepubliceerd in bundels en literaire magazines. Een deel van deze verhalen is in dit debuut opgenomen waaronder haar verhaal ‘De leerling’ waarmee ze in 2014 de 1e prijs won in de Margriet verhalenwedstrijd. Meer over deze auteur kunt u lezen op haar website www.jeannettejansenkim.nl.

Ondanks de heftige thema’s durfde Uitgeverij aquaZZ het aan met ‘Contact’. Angelique Kersten, directeur/eigenaar bij deze Arnhemse uitgever maakte al eerder verrassende en enigszins brutale keuzes en die pakte zeer succesvol uit. “Daar maken wij het verschil”, aldus Kersten. “Ik geloof in deze bundel en ik ben ervan overtuigd dat het herkenning zal oproepen bij een groot publiek.”

Bent u geïnteresseerd in deze unieke verhalenbundel? Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel, de voor de hand liggende verkoopadressen en isrechtstreeks bij de uitgever te bestellen:http://www.aquazz.com/Jeannette-Jansen-Kim
 

 

quotes

"De toon van Jeannette staat me echt heel erg aan. Haar schrijfstijl is heerlijk, doortastend en zo lekker open en eerlijk, waardoor je gewoon lezen blijft. De verhalen gaan over alledaagse dingen met een lichte cynische ondertoon. Verhalen met een bite." 
Moon Kager van 'Mustread or not'

"Ik verwonderde mij over de originaliteit en diversiteit van elk verhaal. Elk verhaal bevat een eigen soort diepgang en dit vind ik bijzonder knap omdat sommige verhalen echt maar een paar pagina’s bevatten. De diversiteit van de verhalen laat ook zien dat de schrijfster over een grote verbeelding en fantasie beschikt."
Elsa Bakker

"Vanaf de eerste zin van het eerste verhaal heeft Jansen-Kim me te pakken. Over openingszinnen gesproken: bij bijna elk verhaal weet ze te openen met zinnen waar je U tegen zegt en ook de schrijfstijl zelf blaast je van je stoel."
Karin Meinen van 'Samen lezen is leuker'

"Het voordeel van een bundel met korte verhalen is dat je het snel op kunt pakken en een verhaaltje tussen door kan lezen en het net zo makkelijk weer weg kan leggen. Maar nu kwam ik van een koude kermis thuis. Ik dacht ik lees één verhaaltje voor het slapen gaan en ik was halverwege het boek toen ik bedacht dat ik toch echt het boek weg moest leggen omdat de wekker de volgende ochtend weer vroeg af zou gaan."
Connie Schelvis-Mens van 'Conniesboekies'

"Contact is zeker geen niemendalletje. Vergis je niet. Het zijn verhalen over mensen van vlees en bloed die in situaties terechtkomen die vaak pijnlijk herkenbaar zijn. Soms eindigen ze niet goed en dan blijven ze knagen. Soms gaan ze een absurde kant op maar ook in die verhalen zit vaak een confronterende spiegel."
Nienke Pool (auteur van Falco en de gestolen Stympha's)

"Jansen-Kim speelt fijntjes met ironie, dat als een dun vernislaagje over de verhalen glanst. Ze maakt via de verhalen een directe verbinding met je door haar rake, pakkende zinnen. Less is more is een begrip dat deze auteur goed in de vingers heeft. Derhalve vind ik Contact een aanbevelenswaardige verhalenbundel die de geïnteresseerde lezer(es) beslist zal kunnen waarderen." 
Shyama Hopman van Shyama in boekenland

"De personages die in ‘Contact’ acteren zijn van een heerlijke alledaagsheid waardoor zij heel dichtbij voelen. Jansen-Kim doorspekt de zwaarheid van de verschillende onderwerpen bovendien met een vleugje humor en soms zelfs cynisme, waardoor het aan geloofwaardigheid wint."
Hanneke Tinor-Centi van HTC-communicatie
  

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

meesPeet | Antwoord 20.10.2020 11:08

Mooie website en mooie gedachten 'verbinden'.
Heb genoten van je gedichten

Eric | Antwoord 19.11.2016 12:59

Hoi Jeannnette! Gefeliciteerd met je bundel! Super goed gedaan! Ik schrijf ook verhalen op ericsblog.nl 😆groetjes Eric

Jeannette 19.11.2016 13:14

Dank je wel Eric! Over ongeveer 2 weken is mijn boek leverbaar. Ik ga zo even op jouw blog kijken.

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

09.01 | 01:19

prachtig, jeanette.

...
20.10 | 11:08

Mooie website en mooie gedachten 'verbinden'.
Heb genoten van je gedichten

...
21.03 | 09:11

Leuk dat je een bericht hebt achtergelaten! Dank je wel Anne!

...
20.03 | 20:20

wat bouw je de spanning mooi en rustig op ~ en wat een integer einde ~ met plezier gelezen

...
Je vindt deze pagina leuk